Knarsetand stapt even uit rollercoaster

Knarsetand stopt einde dit jaar met optreden in de huidige samenstelling. Martijn Holtslag: “na een tweeën halfjaar durende rollercoaster waarvan we enorm genoten hebben is het tijd de achtbaan even te verlaten en te gaan denken over een nieuwe reis. Ik heb de behoefte om na te gaan denken over nieuwe wegen en invalshoeken met mijn muziek.”

Quibus
Martijn Holtslag (producer Knarsetand) gaat zich in de aankomende periode toeleggen op zijn alter ego Quibus.

Martijn: “Quibus zal anders klinken dan we van Knarsetand gewend zijn, het is meer downtempo in de lijn van mijn helden Bonobo en Moderat. Het biedt mij de mogelijkheid om de diepere lagen op te zoeken”.
Onlangs bracht Quibus een remix uit van Gosto genaamd “Go Through”

100 keer in twee jaar
Knarsetand kreeg bekendheid na een optreden in DWDD waarin bekend werd dat de band Noorderslag 2014 mocht afsluiten. De band speelde op meer dan 100 festivals en podia waaronder Noorderzon, Amsterdam Dance Event, Bevrijdingsfestivals, Paaspop en stond in Tsjechië en Hongarije op het podium.
In 2014 werd de band genomineerd voor de Talentprijs Overijssel en eindigden ze als goede tweede achter Typhoon. Knarsetand werkt op dit moment aan een nieuw album waarvan de eerste resultaten in 2017 het levenslicht zullen zien.

De overige bandleden van Knarsetand zitten niet stil met eigen projecten, theaterproducties en bands als Willem Wits, Supermoon, DChorns, Collectief Explosief, Oliver Verse en Roots Rising samen met Roots Creation in de Bambambiddybongbong tour. Trombonist Daniel van Loenen legt zich onder meer toe op zijn bijzondere improvisatieproject Koppen.