PERSBERICHT: KNARSETAND HEEFT NIEUWE BANDNAAM “KNARS” EN BRENGT 5 OKTOBER ALBUM FROM THE MADHOUSE UIT.

De breakbeat/punkband KNARS (voorheen Knarsetand) brengt 5 oktober hun nieuwe album ‘From the Madhouse’ uit. KNARS slaat met het album een nieuwe weg in en is harder en rauwer dan ooit tevoren. Ter aankondiging van het album geeft de band 20 september de nieuwe single ‘Blood on my Mind’ vrij.

Album
Al een jaar breekt de zevenkoppige formatie van KNARS met nieuw albummateriaal festivals en zalen af als MadNess, ADE, Baroeg Open Air, Grasnapolsky en Mandala. Ook het buitenland loopt weg met de band; zo tourde KNARS in Hongarije en Frankrijk en werden ze opgepikt door Amerikaanse muziekblogs.

De albumrelease vindt op 5 oktober plaats in poppodium het Burgerweeshuis te Deventer, de thuisstad van de band. Het album staat vol met harde riffs, diepe subbassen, hypnotiserende breakbeats, agressieve hardstyle synths, psychedelische soundscapes, felle teksten en vooral muzikaliteit. Alhoewel het om dancemuziek gaat, wordt de muziek door een zeven koppige band -inclusief twee multi-instrumentele blazers- live gespeeld. Met de rauwe sound en live uitvoering onderscheidt KNARS zichzelf als een uniek rauwe live breakbeat/dance formatie

Nieuwe weg
Met het album ‘From the Madhouse’ slaat KNARS een nieuwe weg in. KNARS is het vervolg op Knarsetand, een project van producer en frontman Martijn Holtslag. Knarsetand stond bekend om hun dansbare mix tussen drum-’n-bass, ska en dubstep. Deze feestelijke invloeden zijn door de frontman en producer vrijwel volledig over boord gegooid. “Ik ging door een heftige periode”. Die switch in mindset vertaalde zich onvermijdelijk naar de nieuwe muziek. ‘’Het knarst meer. Vandaar de nieuwe sound en bijpassende naamsverandering’’, aldus de frontman.

20 September komt de nieuwe single ‘Blood on My Mind’ uit.

5 Oktober: ALBUMRELEASE:
KNARS Album Release in Burgerweeshuis